Ingrediënten:
4 kalfslapjes – 50 gram boter – 0,3 dl cognac -1 dl slagroom – 50 gram roquefort – zout, peper – 50 gram gepelde walnoten – paprikapoeder

Bereiding:
Strooi zout en peper op de kalfslapjes. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin gedurende 7 minuten per kant de kalfslapjes. Maak ondertussen met een vork de roquefort fijn onder langzaam toevoegen van de slagroom en wat paprikapoeder. Maak er een homogeen mengsel van. Leg 4 walnoten apart en hak de rest fijn. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde schaal. Geef de cognac bij de braadboter en flambeer. Voeg dan de room met roquefort toe en klop een minuut goed met de garde. Geef er dan de gehakte noten bij. Breng de saus op smaak. Schenk de saus over de kalfslapjes en leg op elk een walnoot. Serveer onmiddellijk.