Kalfslapjes met Bieslook


Ingrediënten:
4 kalfslapjes - 80 gram boter - 150 gram champignons - 0,5 dl cognac - 1 dl slagroom - 1 bosje bieslook - paprikapoeder - zout, peper

Bereiding:
Was de bieslook en hak die fijn. Strooi zout en peper op de kalfslapjes. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin zachtjes de kalfslapjes 7 minuten aan elke kant. Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in plakjes. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de champignons, geef er zout en peper over. Als alle losgelaten vocht verdwenen is zijn ze goed. Flambeer de kalfslapjes met de cognac, haal ze uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd
ze warm. Geef de room bij de braadboter, schraap alle aanbaksels goed los en laat hem wat inkoken. Geef er dan de champignons bij, wat paprikapoeder en de helft van de bieslook. Schenk de saus op de kalfslapjes, strooi er de rest van de bieslook over en serveer.