Kalfslapjes Casimir


Ingrediënten:
4 kalfslapjes - 75 gram boter - 250 gram wortel - 1 ui - 4 artisjokbodems - 2 dl slagroom - paprikapoeder - suiker - zout, peper

Bereiding:
Schil de wortels, was ze en rasp ze. Doe ze in een pannetje met wat suiker en 1 dl water. Geef er zout bij en 25 gram boter. Dek het pannetje af met beboterd vetvrij papier en laat het minsten 15 minuten zachtjes koken. Aan het einde van de kooktijd moet er geen water over zijn. Schil ondertussen de ui en hak hem fijn. Geef zout en peper over de kalfslapjes. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin gedurende 7 minuten aan elke kant de kalfslapjes bruin. Snij de artisjokbodems in grove brunoise. Als het vlees klaar is, leg het dan op een voorverwarmde schaal en houd het warm. Doe de ui in de braadboter van het vlees, geef er wat paprikapoeder bij en de brunoise artisjok, meng het goed en laat het even myoteren, voeg dan de room toe, zout en peper en laat op zacht vuur 5 minuten koken. Geef de saus over het vlees en leg er toefjes wortel op.