Kalfskotelet Foyot


Ingrediënten:
4 kalfskoteletten - 150 gram boter - 2 uien - paneermeel - 100 gram geraspte kaas - zout, peper- 1 dl droge witte wijn

Bereiding:
Schil de uien en hak ze fijn. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin zachtjes de uien zonder dat ze kleur krijgen. Strooi er zout en peper over. Bestrooi de koteletten met peper en zout en leg er een deel van het uienmengsel op. Strooi daar paneermeel op en geraspte kaas. Druk het mengsel wat aan zodat het goed vastzit. Smelt 50 gram boter in een ovenvaste schaal, leg er de rest van de uien in, leg daarop de koteletten, schenk er de wijn bij en smelt de laatste 50 gram boter. Schenk deze op
de koteletten. Schuif de schaal in een oven van 170 graden C. en laat ze gedurende 45 minuten stoven, arroseer ze vaak met het vocht. Als de wijn te veel inkookt, vervang hem dan door enkele eetlepels warm water of bouillon.