Kalfsfricassée uit Cordoba


Ingrediënten:
800 gram kalfsschouder - 100 gram boter - 3 uien - 2 teentjes knoflook - 4 rode paprika's , 200 gram erwtjes - 150 gram groene olijven - 40 gram bloem - 1 dl witte wijn - 1 dl slagroom - zout, peper - 750 gram tomaten

Bereiding:
Schil de uien en hak ze fijn. Schil de knoflook en pers die uit. Ontpit de olijven en hak ze fijn. Plicheer en ontpit de tomaten. Hak ze fijn. Snij de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vlees in kleine brunoise. Snij het kalfsvlees in brunoise. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer
dan het vlees en de uien aan, strooi er de bloem over, de wijn, tomaten, knoflook, paprika, olijven en erwtjes. Geef er zout en peper bij en breng het aan de kook onder roeren. Zet de deksel op de pan en laat het op klein vuur 40 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de slagroom toe en laat nog 7 minuten sudderen. Doe de ragoût op een voorverwarmde diepe schaal en serveer.