Kaiserschmarrn

Ingrediënten:
0,5 liter melk, 250 gram bloem, 3 eieren, 4 eetlepels suiker, Zout, Roomboter, Citroensap, Rozijnen, Poedersuiker, Appelmoes, vers fruit of pruimencompote.

Bereiding:
Laat de rozijnen wellen in water, of een beetje rum. Meng de bloem en melk, samen met een beetje citroensap in een kom. Goed mengen. Vervolgens een snufje zout toevoegen.
Scheid de eieren. Bewaar de eiwitten en meng de dooiers door het beslag. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rijzen.
Sla de eiwitten stijf en spatel ze met de suiker voorzichtig door het beslag.
Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag. Laat de boter smelten. Giet het beslag erin en strooi de rozijnen erbij. Bak de Kaisersschmarrn ongeveer 4-5 minuten op matig vuur.

Leg een deksel op de pan. Je zult zien dat de ‘pannenkoek' dan nog wat zal rijzen en luchtiger wordt! Bak tot de onderkant goudgeel is, draai de Kaiserschmarrn om, en bak ook de andere kant goudgeel. Neem 2 spatels of vorken om de Kaiserschmarrn in kleine stukjes te verdelen (pas op met de antiaanbaklaag als je vorken gebruikt!). Nog even kort bakken. Klaar!

Serveer de Kaiserschmarrn met pruimencompote of appelmoes. Vers fruit kan ook. En bestrooi de Kaiserschmarrn royaal met poedersuiker.
Recepten variëren soms in hoeveelheid melk, bloem en eieren. Dit kun je zelf naar smaak aanpassen. Soms wordt ook een zakje vanillesuiker toegevoegd aan de bloem en melk.