Kabeljauw met Amandelen


Ingrediënten:
4 moten kabeljauw - 70 gram amandelpoeder - 70 gram boter - 1 ui -1 teentje knoflook -4 tomaten -peterselie -
cayennepeper - paprikapoeder - 1 liter court bouillon - 1 dl droge witte wijn - zout, peper - 70 gram geschaafde amandelen

Bereiding:
Zet de oven op 170 graden C. Was de kabeljauw, droog hem en bestrooi hem met peper en zout. Leg de moten kabeljauw in een ovenvaste schaal en geef er de wijn over en courtbouillon totdat ze juist bedekt zijn. Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten zachtjes pocheren. Schil het teentje knoflook en pers het uit. Werk er wat paprikapoeder en een beetje cayennepeper door. Maak de tomaten concassée. Schil de ui en hak die fijn. Was wat peterselie en hak twee eetlepels ervan fijn. Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de ui toe, laat deze kleur krijgen, voeg er het amandelpoeder bij, de gehakte peterselie en het knoflook mengsel. Laat 4 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren. Het moet een dikke pasta worden. Voeg nu de tomaat toe en meng deze er goed door. Laat de kabeljauw afdruipen en leg de moten op een voorverwarmde dienschaal. Houd deze warm. Geef enkele lepels van het kookvocht van de kabeljauw bij de saus, totdat ze een aangename dikte heeft. Geef er zout en peper bij en nog wat cayenne. Laat nog 8 minuten zachtjes koken. bruineer snel de geschaafde amandelen. Geef de saus over de vis, strooi er de amandelen over en serveer.