80 gr boter
1/2-1 fijngesneden rode peper
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 klein gesneden stengels bleekselderij
250 gr langkorrelrijst
5 dl hete kippenbouillon (van tablet)
1 kleine rookworst in plakjes
2 stevige bananen in plakjes
zout, peper
4 eieren
Worcestershiresaus
4 lente-uitjes in ringen
Verhit 40 gr boter en bak hierin de rode peper, knoflook en bleekselderij 5 minuten.
Roer de rijst erdoor en bak die ± 3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
Bak de worst in 20 gr boter in ± 5 minuten bruin en roer die door de rijst.
Bak in hetzelfde bakvet de banaan in ± 3 minuten goudbruin en bestrooi hem met peper.
Schep de banaan uit de pan en houd hem warm.
Bak in dezelfde pan in 20 gr boter de eieren en druppel op elk ei wat worcestershiresaus.
Serveer de rijst met de banaan en de eieren en strooi er de lente-ui over.