11/2 eetlepel olie
1 fijngesneden ui
1 geperst teentje knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
150 gr ham in blokjes
1 theelepel gedroogde tijm
1/2 blik gepelde tomaten (á 400 gr)
41/2 dl vleesbouillon (tablet)
zout, tabasco
250 gr langkorrelrijst
1 fijngesneden groene paprika
2 fijngesneden stengels bleekselderij
350 gr Noorse garnalen
Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook ± 10 minuten.
Bak de peterselie, ham en tijm 3 minuten mee.
Voeg de tomaten, bouillon en tabasco toe en laat alles ± 5 minuten koken.
Roer de rijst erdoor en laat die afgedekt ± 20 minuten koken.
Roer er de paprika en de selderij door en laat de jambalaya nog ± 15 minuten garen.
Meng de garnalen erdoor, verwarm alles goed en breng het gerecht met zout en tabasco op smaak.