Snijd 500 gr groene asperges doormidden.
Breng 1/2 liter witte wijnazijn met 1/2 liter water aan de kook en kook de asperges hierin 3 minuten.
Haal ze met een schuimspaan voorzichtig uit de pan.
Laat ze op een theedoek uitlekken en dep ze droog.
Maak een mengsel van 3 in lengtepartjes gesneden knoflookteentjes, een paar takjes bladpeterselie, gemalen zeezout en 2 eetlepels olijfolie en schep de asperges hiermee om.
Zet de asperges voorzichtig rechtop in een passende (iets hoger dan de lengte van de asperges), brandschone inmaakpot en schenk er zoveel olijfolie bij tot ze onder staan.
Doe dit langzaam, zodat er in de pot geen luchtbelletjes komen.
Sluit de pot en laat hem op een donkere, koele plaats minstens een maand staan.
Lekker als antipasto of in een saus bij pasta.

Deze ingemaakte asperges zijn 6 maanden houdbaar.