Indische Crèmesoep


Ingrediënten:
1 liter kippebouillon - 40 gram boter - 40 gram bloem - 3 theelepels kerrie - 2 eetlepels rijst - 1 wortel - peterselie - 1 ui - 1 dl room - 2 eidooiers - foelie -zout - kip waarmee de bouillon gemaakt is.

Bereiding:
Kook de rijst gaar. Smelt de boter en voeg de gesnipperde ui, wortel, peterseliestelen en foelie toe en fruit het, maar laat het niet bruin worden. Voeg de kerrie toe en laat deze enkele minuten myoteren. Voeg de bloem erbij en maak een roux. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Passeer de soep door een zeef. Ondertussen zijn wat stukjes van de kip, die bij de kippebouillon gebruikt is, gesneden. Voeg deze toe aan de gezeefde soep evenals de rijst. Maak ze op smaak af en voeg van het vuur af een liaison van de eidooiers met de room toe. Garneer met wat gehakte peterselie.