Indisch Rundvlees


Ingrediënten:
800 gram platte bil - 50 gram boter - 20 gram bloem - 5 grote uien - kerry - zout, peper - 300 gram rijst - olie

Bereiding:
Schil 4 uien en snij ze in dunne ringen. Snij het vlees in dobbelstenen. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de stukken vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees eruit en sauteer de uien bruin in de braadboter. Leg het vlees terug en geef er de bloem over. Voeg een eetlepel kerrie toe en laat dit myoteren. Roer goed, geef er zout en peper bij en 1 dl bouillon. Sluit de pan en laat het minstens 2 uur op klein vuur zachtjes stoven. Schil de laatste ui en hak deze zeer fijn. Verhit 3 eetlepels olie in een afsluitbare pan en geef er de rijst en de ui bij. Roer goed totdat de rijst zijn doorschijnend voorkomen verloren heeft. Breng het dubbele van de inhoud van de rijst aan water aan de kook en geef dit bij de rijst. Geef er zout en peper bij en roer goed. Doe het deksel op de pan en laat dit zo gedurende 15 minuten waarbij het vuur heel klein is. Doe het vlees op een voorverwarmde dienschaal en serveer de rijst apart.