Ierse Schelvis


Ingrediënten:
4 dikke moten schelvis - 2 uien - 1 citroen - peterselie - 80 gram boter - 50 gram paneermeel - zout, peper - 1/4 liter cider - 3/4 dl azijn

Bereiding:
Zet de oven op 200 graden C. Was en droog de moten vis. Geef er aan beide kanten zout en peper over. Schil de uien en snij ze in fijne juliënne. Schil de citroen, snij het citroenvlees aan brunoise. Was en hak wat peterselie. Smeer een ovenvaste schaal in met 30 gram boter. Bedek de bodem met de ui, citroen en de helft van de peterselie. Leg hierop de moten vis. Geef er de cider bij en de azijn. Het vocht moet gelijk staan met de bovenkant van de vis. Strooi er het paneermeel over. Snij 20 gram boter in kleine stukjes en verdeel deze over de vis. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Als de vis klaar is, haal de moten dan uit de schaal, laat ze uitlekken en leg ze op een voorverwarmde dienschaal. Houd deze warm. Giet het vocht met inhoud in een pannetje en laat het snel reduceren voor een derde gedeelte. Wrijf de saus dan door een fijne zeef. Warm ze weer op en geef er de rest van de boter in kleine stukjes bij onder voortdurend kloppen met de garde. Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel met peper en zout. Geef de saus over de moten vis, strooi er de rest van de peterselie over en serveer.