Hongaarse witte bonensoep

Ingrediënten
500 g wittebonen, 30 g bloemBloem, 2 l runderbouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 uien, 200 g kolbasz (Hongaarse worst), 500 g mager rookspek, Zout, 2 tenen knoflook, versgemalen peper, 30 g reuzel, 1 dl zure room, 1 eetlepel paprikapoeder

Bereiding:
Week de bonen 6 uur in de bouillon. Pel en snipper de uien en snijd het rookspek in blokjes.
Breng uien, spek en bonen aan de kook in de bouillon en laat ze circa 1 uur zachtjes koken. Snijd de tenen knoflook zeer fijn. Verhit de reuzel in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer het paprikapoeder erdoor en fruit dit even mee. Voeg vervolgens de bloem toe en leng aan met een deel van het bonenkookvocht. Roer deze gebonden saus door de bonensoep evenals de tomatenpuree. Verwijder het velletje van de kolbasz en snijd deze in plakjes. Voeg 5 minuten voor het serveren de plakjes kolbasz toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Zet de zure room op tafel en laat elke gast daarvan nemen.