Hongaarse Omelet


Ingrediënten:
8 eieren - 500 gram tomaten - 4 uien - 100 gram boter - 150 gram gekookte ham - zout, peper

Voor de saus:
50 gram boter - 2 uien - paprikapoeder - bloem - 3 dl kippebouillon - 1 dl room - zout, peper

Bereiding:
Begin met de saus. Schil de uien en hak ze fijn. Verhit de boter in een pan en laat hierin de uien zachtjes zweten met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen. Als de uien klaar zijn voeg dan 30 gram bloem toe, meng goed en laat ze wat kleur krijgen. Geef er dan de bouillon bij, zout en peper en laat 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren. Schil de 4 uien en hak ze fijn. Snij de ham in brunoise. Maak de tomaten concassée. Verhit de helft van de boter in een pan, voeg er de uien en de ham bij en laat het even sauteren totdat de uien kleur krijgen. Voeg dan de tomaat toe, geef er zout en peper bij en laat 10 minuten smoren. Sauteer de omeletten als in Omelet. Vul ze met het groentenmengsel. Vouw de omeletten dicht en schenk er wat saus over.