Hete kipkluifjes

(± 20 stuks)

1 kg kipkluifjes
3 tomaten
100 gr sambal manis
3 teentjes knoflook
4 blaadjes djeroek poeroet
3 stengels sereh
een stukje galangawortel
suiker
ketjap benteng manis
2 uien
zout

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Maak de knoflook schoon en snijd deze heel fijn.
Maak de uien schoon en snipper ze.
Snijd de sereh in stukken van ± 5 cm.
Doe een beetje slaolie in een wok en laat deze goed heet worden.
Kruid de kipkluifjes met wat zout, bak ze mooi goudbruin en haal ze uit de pan.
Doe de tomaten, de knoflook, de uien, de sereh, de sambal, de djeroek poeroet en de galangawortel in de wok en fruit die even flink aan.
Breng het geheel op smaak met een schep suiker en een scheut ketjap.
Doe de kip terug in de wok en laat het gerecht langzaam gaar worden.
Voeg, als het te droog wordt, wat water toe.
Geef deze kipkluifjes warm of koud als borrelhapje.
Ze zijn de volgende dag nog lekkerder.