Ingrediënten:
4 struikjes witlof
4 eetlepels boter
1/2 eetlepel poedersuiker
zout
8 plakjes ontbijtspek
2 dl melk
4 hertenbiefstukjes á ± 125 gr
peper
keukenpapier
Bereiding:
Was de witlof, maak het schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren.
Verhit 2 eetlepels boter in een (hapjes)pan, leg het witlof erin, bestrooi het met poedersuiker en bak het op laag vuur in ± 5 minuten rondom bruin.
Voeg 2 eetlepels water en een snufje zout toe en verwarm het witlof afgedekt nog ± 5 minuten.
Bak intussen het spek in een droge koekenpan uit en laat het op keukenpapier uitlekken.
Verwarm 4 borden voor.
Verhit de rest van de boter in de koekenpan waarin het spek is gebakken.
Bestrooi de biefstukjes met peper en bak ze in ± 4 minuten bruin; keer ze halverwege.
Rangschik de witlofpartjes en de biefstukjes. Leg het ontbijtspek op de biefstukjes.
Lekker met aardappelpuree waaraan 1 theelepel tijm is toegevoegd.