Heldere groentesoep

100 gr rundergehakt
300 gr gesneden soepgroenten
100 gr vermicelli
1 1/2 liter runderbouillon
zout
peper
peterselie
bieslook

Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.
Vermeng het gehakt met wat peper en zout en rol er kleine balletjes van.
Kook de balletjes 15 minuten in het kokende water gaar. (Men kan de balletjes ook in de bouillon garen maar dan wordt de bouillon troebel)
Haal de balletjes er dan uit en kook de vermicelli in dit water gaar.

Was de gesneden soepgroenten en voeg deze bij de 1 1/2 liter runderbouillon.
Breng deze weer aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel een klein uurtje trekken.
Voeg dan de balletjes en de vermicelli aan de bouillon met groenten toe.
Maak de soep op smaak met wat peper en zout.
Was en hak de peterselie en de bieslook en voeg deze voor het serveren aan de soep toe.