Heldere dubbele Bouillon met Royale


Ingrediënten:
1 liter dubbele bouillon - 2 eieren - 5 eetlepels melk - 2 eetlepels water - 1 eetlepel tomatenpuree - zout, peper - 400 gram kip in stukken - 3 tomaten

Bereiding:
Braad de stukken kip lichtbruin, snij de tomaten in parten en kook deze en de stukken kip nog 1,5 uur met de bouillon, voordat hij geklaard is. reduceer de bouillon nadat hij geklaard is tot 6 dl. Maak een royale als volgt: klop de eieren met de melk, het water, de tomatenpuree, zout en peper. Schep de massa in een beboterde vorm die au bain marie 45 minuten in een oven van 200 graden C. gaat. Laat daarna de gestolde massa buiten de bain marie nog 15 minuten rusten. Stort ze dan en snij er figuurtjes van. Verdeel deze over de soepkopjes en schenk er de hete bouillon over. Serveer met stokbrood.