Heldere Bouillon Sint Hubert


Ingrediënten:
250 gram kipafval - 250 gram schenkel - botten van een hazerug - 500 gram botten van wild -1 takje tijm - 1 ui - 1 prei - 50 gram doorregen buikspek - 5 jeneverbessen - 1 mespunt lavas - 1 teentje knoflook - 1 takje peterselie - 1/4 selderijknol - 2 blaadjes dragon - 5 peperkorrels - 50 gram champignons - 1 bouillonblok - 1 glas witte wijn

Bereiding:
Maak prei, selderij en champignons schoon en snij alles in grove stukken. Plet de peperkorrels en snij de ui ongeschild in grove stukken. Snij het spek in blokjes en sauteer deze uit in een braadslee. Voeg er kipafval, gehakte hazerug, schenkel en botten bij en de stukken ui. Braad alles nu goed bruin. Blus af met de wijn en breng alles over in een soeppan. Voeg de groenten en kruiden toe en de bouillonblok en giet er zoveel water bij dat alles onder staat. Breng aan de kook en laat het 4 uur trekken, waarbij we regelmatig afschuimen. Passeer de afgekoelde bouillon eerst door een zeef en dan door de neteldoekse lap. Reduceer de bouillon tot een liter. Indien nodig klaren we nu de bouillon met eiwitten. Maak de bouillon op smaak af en serveer hem in kleine kopjes. Geef er vers stokbrood bij.