Heldere Bouillon Richelieu


Ingrediënten:
1 liter geklaarde runderbouillon - foelie - 1/2 krop sla - 1/2 kippeborst - 1 ei - 1/2 sneetje oud brood - 1 bouillonblok - 1 raapje - 1 wortel - zout, peper

Bereiding:
Draai de kippeborst, het brood en het ei twee keer door de vleesmachine met de fijnste plaat zodat er een fijne farce ontstaat. Breng deze op smaak met zout, peper en wat foelie. Zet ze een half uurtje in de koelkast. Haal de gewassen sla uiteen, haal de bladeren even door kokend water zodat ze zachter en soepeler worden. Snij er nu 8 rechthoekjes van 4 bij 5 cm van. Kneed de farce nog even en maak er 8 gelijke balletjes van. Rol deze tot kleine kroketjes van 2 bij 1 cm. Rol ze nu in een slablaadje. Pocheer ze even in wat bouillon van een blokje. Maak raap en wortel schoon en snij ze in juliënne van 3 cm lang. Stoof deze even in wat boter. Verdeel de groenten over de voorverwarmde soepkoppen, geef er twee kroketjes bij, schenk er hete bouillon over en serveer.