Hazerug met Kersensaus


Ingrediënten:
2 hazeruggen – zout, peper – kaneel, kruidnagelpoeder – 100 gram aalbessengelei – 400 gram kersen – 2 dl port – 1 sinaasappel – 50 gram boter

Bereiding:
Haal het oranje van de sinaasappelschil af met een dunschiller en snij het in juliënne. Pers de sinaasappel uit. Voeg er wat kaneel en kruidnagelpoeder aan toe. Reduceer het sinaasappelsap, samen met de port en de schil tot de helft. Ontpit de kersen en als ze vers zijn, kook ze in wat water in 15 minuten gaar. Voeg de aalbessengelei bij het sinaasappelsap en roer totdat deze is opgelost. Geef er dan de kersen bij en houd de saus warm. Bestrooi de hazeruggen met peper en zout, smelt 50 gram boter in een ovenvaste pan, leg er de ruggen in en sauteer ze 18 minuten in een oven van 200 graden C. Leg ze op een voorverwarmde schaal, geef er de saus over en serveer.