Ingrediënten:
200 gram kleine uitjes – 1 haas – 50 gram boter – 250 gram gedroogde pruimen – zout, peper – 1 glaasje cognac – 100 gram mager gerookt spek – 1 fles rode wijn
Bereiding:
Snij de haas in stukken. Schil de uitjes en snij ze in ringen. Doe de haas in een kom, geef er de uien bij, schenk er de wijn en de cognac over en laat 12 uur marineren. Ontpit de pruimen. Laat deze 12 uur wellen in koud water. Haal de stukken haas uit de marinade.Snij het spek in kleine brunoise. Smelt de boter in een pan, voeg de stukjes spek toe en sauteer deze even aan. Voeg dan de stukken haas toe en sauteer deze bruin. Geef er dan de marinade over, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Haal dan de haas uit de pan, passeer de marinade en houd de uien apart. Doe de haas met de uien weer in de pan en geef er zout en peper over. Giet de pruimen af en voeg deze bij de haas. Voeg er dan de gepasseerde saus bij en laat op klein vuur 35 minuten zachtjes koken. Geef de hazepeper in een voorverwarmde dienschaal en serveer.