Ham van Wild Zwijn op oude Wijze


Ingrediënten:
1 wildzwijnsbout - zout, peper - 1 liter witte wijn - 2 dl olijfolie - azijn - tijm , salie - 150 gram rauwe ham - 5 dl rode wijn - 110 gram pijnpitten - 200 gram rozijnen - 6 sjalotjes - 2,5 dl wijnazijn - 1 eetlepel honing - komijn - dille , 1 eetlepel munt - 50 gram boter - 5 dl bouillon - 25 gram bloem - 200 gram gedroogde abrikozen

Bereiding:
Maak een marinade van de witte wijn, azijn, olijfolie, zout, peper, wat tijm en salie. Marineer hier de bout 48 uur in. Haal hem dan uit de marinade en droog hem af. Leg hem dan in de braadslee van de oven, schuif hem in een oven van 150 graden C. en laat hem hier, onder vaak arroseren met de marinade, 3 uur braden.
Laat ondertussen de abrikozen 2 uur wellen in water. Meng de rode wijn met de honing, geef er wat peper, dille, komijn en munt bij en laat hierin de rozijnen wellen. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Hak ook de ham fijn. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de sjalot en ham. Voeg de bloem toe en laat die wat kleur krijgen. Voeg de bouillon toe en de wijnazijn. Roer goed en breng het aan de kook. Doe er dan de rozijnen met hun marinade in en de abrikozen. Laat een uur zachtjes koken. Het moet dan tot de helft zijn ingekookt. Doe er de pijnpitten bij. Leg de bout op een voorverwarmde schaal, omring hem met de saus en serveer.