Ham in Flensjes


Ingrediënten:
200 gram gerookte ham - 2 dl slagroom - 75 gram geraspte gruyère kaas

Voor de flensjes:
100 gram bloem - 1 ei - 1/4 liter melk - 60 gram boter - zout

Bereiding:
Zeef de bloem in een kom, voeg het ei toe, wat zout en geef er langzaam onder kloppen met de garde de melk bij, zodat er een glad beslag ontstaat. Smelt 40 gram boter, laat ze niet warm worden en roer ze door het flensjesbeslag. U hoeft dan geen boter meer in de pan te doen. Laat het beslag minstens 1 uur rusten. Bak 8 kleine flensjes en houd ze warm op een bord op een pan heet water. Zorg voor dun gesneden ham, snij deze in juliënne van 1 cm en verdeel deze juliënne over de flensjes. Rol de flensjes op. Beboter een vuurvaste schaal. Leg hierin de flensjes, Giet er de room over. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal in een oven van 160 graden. Laat ze hier 20 minuten en serveer dan meteen.