Groenten roerbak

350 gr tahoe
olie om te frituren
1 ui
1 teentje knoflook
1 groen pepertje
250 gr sperziebonen
1 gele paprika
1 winterwortel
2 preien
2 bosuitjes
11/2 eetlepel arachideolie
100 gr taugé
1 stukje trassie ter grootte van een erwt (Conimex)
3 eetlepels ketjap manis

Snijd de tahoe in dobbelsteentjes en frituur die in de hete olie goudbruin.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak de wortel schoon, snijd hem in plakjes en snijd die in luciferdunne reepjes.
Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de ui met de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 minuten.
Voeg de sperziebonen en de paprika toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Bak de wortel en de prei nog 5 minuten mee.
Voeg de taugé, de tahoe, de trassie, de ketjap en naar smaak peper en zout toe en warm het geheel goed door.
Garneer met de bosui.
Lekker met roerbakmie en gebakken banaan.