Griekse salade

Ingrediënten
6 rijpe pruimtomaten, in stukjes van ca. 1 cm - handvol zwarte olijven, ontpit - 1 grote sjalot, in fijne blokjes - 1 volle theelepel gedroogde oregano - kruiden- of rode-wijnazijn - olijfolie - 3½ eetlepel citroensap (ongeveer het sap van 1 citroen) - 10 eetlepels olijfolie - 1 krop bindsla, ontdaan van de buitenste bladeren, de binnenste bladeren gewassen en gedroogd - 350 g feta, verkruimeld in grove blokjes

Bereiding:
Hussel de tomaatstukjes in een kom door elkaar met de olijven, sjalot, het grootste deel van de oregano, een paar scheutjes van de azijn, een scheut olijfolie en peper en zout en laat het mengsel 5 minuten staan.
Maak de dressing: doe het citroensap en de olijfolie in een jampotje en voeg naar smaak zout en peper toe. Draai de deksel stevig vast en schud het potje flink. Proef de dressing op een blaadje sla en breng hem eventueel op smaak met nog wat zout en/of peper. Scheur de grote slabladeren in stukken en laat de kleinere blaadjes heel, doe ze in de kom en maak alles aan met een beetje dressing. Schep de aangemaakte salade op een grote schaal. Strooi de blokjes feta over de salade. Besprenkel de Griekse salade met nog wat olijfolie en strooi de rest van de oregano erover.