Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel

(2 personen)

2 teentjes knoflook
4 cm gemberwortel
1 sinaasappel
2 theelepels grove mosterd
1 eetlepel (roerbak)olie
zout, (versgemalen) peper
1 struikje Shanghai paksoi
2 zalmfilets
4 vellen bakpapier van ± 40 x 60 cm
keukentouw
wok met deksel en stoomrekje

Pel de knoflook en hak de teentjes fijn.
Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
Meng met de knoflook, de gember, de mosterd en de olie door de sinaasappelrasp en breng de marinade op smaak met zout en peper.
Snijd de paksoi in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Bestrooi de zalm met zout en peper.
Leg twee vellen bakpapier op elkaar en leg een zalmfilet in het midden.
Bestrijk de vis met de helft van de marinade en verdeel er de helft van de paksoireepjes over.
Vouw het papier tot pakketjes dicht, leg ze met de naad naar boven, zodat het vocht niet kan weglekken en bind het pakketje dicht met een stukje touw.
Maak het tweede vispakketje op dezelfde manier.
Zet het stoomrekje in de wok, vul de wok tot 2 cm onder het rekje met water en breng het aan de kook.
Leg de vispakketjes op het stoomrekje (ze mogen beslist niet met het water in aanraking komen), leg het deksel op de wok en stoom de vispakketjes in ± 15 minuten gaar.
Vul zo nodig tussentijds water bij.
Serveer de pakketjes met gestoomde pandanrijst en een (oosterse) komkommersalade.