Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes

1 middelgrote krop andijvie
200 gr shii-takes
4 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper (Monini)
1 eetlepel droge sherry
(zee)zout, (vers)gemalen peper
een wok met deksel, stoomrekje en bamboe stoommandje

Was de krop andijvie in zijn geheel in ruim water en sla hem goed droog.
Maak de bladeren los en snijd de stugge steelaanzetten weg.
Maak op het aanrecht 8 stapeltjes van 3-4 andijviebladeren.
Veeg de shii-takes schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de shii-takes op hoog vuur bruin.
Blus af met de sherry en breng op smaak met zout en peper.
Leg de shii-takes op de andijviestapeltjes en rol de bladeren losjes op.
Leg de rolletjes in het bamboemandje of op een bord, sprenkel er de rest van de olie over en bestrooi met zout en peper.
Zet het stoomrekje in de wok, vul de wok tot 2 cm onder het rekje met water en breng het aan de kook.
Zet het stoommandje of het bord op het rekje, leg het deksel op de wok en stoom de andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar.
Serveer deze rolletjes bij geroosterd vlees of bij geroosterde kip.