Ingrediënten:
800 gram schouder van zuiglam – 500 gram zuring – 2 dl slagroom – 75 gram boter – 1 eidooier – melk – zout, peper

Bereiding:
Snij het vlees in blokjes van 4 bij 4 cm. Verhit de boter in een pan. sauteer hierin op niet te hoog vuur de stukken vlees ongeveer 15 minuten. Was ondertussen de zuring en hak die grof. Geef zout en peper over het lamsvlees en laat dit dan nog 5 minuten sauteren. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Meng de eidooier met twee eetlepels melk. Doe de zuring in de pan van het vlees en laat dit op klein vuur zachtjes smelten. Roer af en toe. Als de zuring is gesmolten voegen we de slagroom toe en brengen het mengsel op smaak met peper en zout. Leg het vlees terug in de saus. Roer enkele minuten op hoog vuur. Als de saus dikker wordt halen we de pan van het vuur en roeren er de eidooier met melk door. Serveer meteen.