Ingrediënten:
500 gr pompoenpitten, gewassen en gedroogd
100 gr boter, gesmolten
2 el bruine suiker
1 tl kaneelpoeder
1/4 tl zout
4 eetlepels rietsuiker, apart te verwerken
Bereidingswijze:
Voorbereiding: 10min › Bereiding: 1uur › Klaar in:1uur10min
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
Pompoenpitten, boter, bastersuiker, kaneel en zout in een kom vermengen. Goed vermengen zodat de pitten een laagje hebben. Verspreid de pitten enkellaags over een ondiepe bakplaat.
15 minuten in de voorverwarmde oven roosteren, doorroeren en nogmaals 15 minuten roosteren. Uit de oven halen, 2 eetlepels rietsuiker erover strooien en roeren om een suikerlaagje te geven. Weer in de oven schuiven en nogmaals 15 minuten roosteren. Resterende suiker erover strooien, roeren en nogmaals 15 minuten roosteren. Laten afkoelen alvorens te serveren.
via Geroosterde pompoenpitten met kaneel recept - Recepten van Allrecipes.