Gepocheerde Eieren van de Groothertog


Ingrediënten:
9 eieren - 2 dl azijn - 4 sneden witbrood - 1 truffel - 1 blikje asperges - 1 ui - 1 wortel - 1 bouquet garni - 8 rivierkreeftjes - 4 dl melk - 100 gram boter - 35 gram bloem - 100 gram geraspte gruyère- zout, peper

Bereiding:
Schil de ui en de wortel en snij ze in dunne plakjes. Doe ze in een pan, samen met het bouquet garni, een halve liter water, 1 dl azijn en wat zout. Laat het een half uurtje zachtjes koken. Trek het middendeel uit de staart van de rivierkreeftjes en verwijder zodoende de darm. Leg ze 10 minuten in de kokende courtbouillon en houd ze dan warm in deze bouillon. Smelt ondertussen 35 gram boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en geef er dan de melk bij, zout en peper en breng het aan de kook. Laat het zachtjes 5 minuten koken. Haal de korsten van het brood en bruineer deze in wat boter. Beboter een ovenschaal. Laat de asperges uitlekken en leg ze in vier bosjes in de ovenschaal. Geef er de rest van de boter over en sluit de schaal af met alufolie. Zet de schaal in een oven van 200 graden C. Snij de truffel in 8 plakjes. Bereid de eieren als in Gepocheerde Eieren en houd ze warm. Voeg de kaas bij de saus en laat deze smelten. Maak de saus af met een eidooier. Plaats de sneden brood op een schaal, leg op elke snee twee eieren, leg de rivierkreeftjes ertussen, leg op elk ei een schijfje truffel en schenk daar wat saus over. Laat het in de ovengratineren en leg er daarna de asperges bij.