Gepocheerde Eieren van de Boerin


Ingrediënten:
4 eieren - 4 sneden witbrood - 100 gram boter - zout, peper - 1 teentje knoflook - 2 meiraapjes - 2 wortelen - 2 uien - 2 preien - peterselie - kervel - 100 gram witte kool - 4 eetlepels slagroom

Bereiding:
Schil de groentes en was ze. Snij de uien in ringen en snij de overige groentes in kleine stukjes. Smelt 50 gram boter in een pan en doe hier alle groentes bij. Sauteer ze even onder voortdurend roeren en geef er dan zout en peper over. Doe dan de deksel op de pan, zet het vuur heel klein en laat het zachtjes smoren gedurende 30 minuten. Was de peterselie en de kervel en hak beide fijn. Meng ze met de slagroom en geef er zout en peper bij. Schil de knoflook. Wrijf de sneden brood hiermee in en sauteer ze in de rest van de boter bruin. Bereid de eieren als in Gepocheerde Eieren. Leg de sneetjes brood op een verwarmde schaal, geef er een eetlepel groente over en leg er een ei op. Meng de room bij de rest van de groenten en verwarm nog even. Schenk dan deze saus over de eieren en serveer.