Gepocheerde Eieren uit Florence


Ingrediënten:
2 kilo spinazie - 50 gram boter - 7 eieren - 2 eetlepels azijn

Voor de saus:
3 dl melk - 35 gram boter - 30 gram bloem - 60 gram geraspte gruyère - nootmuskaat - zout, peper - 2 eetlepels room

Bereiding:
Was de spinazie herhaaldelijk zorgvuldig en doe alle blaadjes weg die niet groen zijn. Doe wat water in een pan en kook hierin op hoog vuur in 10 minuten de spinazie. Roer er af en toe in. Giet ze af en pers ze uit. Maak de saus. Smelt hiervoor 25 gram boter in een pannetje, voeg er de bloem bij en maak een blanke roux. Verdun deze met de melk. Geeft er zout bij, peper en nootmuskaat en laat de saus 15 minuten koken. Breek twee eieren en scheid de witten van de dooiers. Meng de dooiers met de room. Meng dit door de saus
en werk daar ook de geraspte kaas door. Haal de saus van het vuur en leg er enkele klontjes boter op. Bereid de eieren als in Gepocheerde Eieren. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin 5 minuten de spinazie. Geef er zout en peper bij. Beboter een ovenschaal en leg er de spinazie in. Leg de eieren op de spinazie, geef hier de saus over en zet de schaal even in een oven van 225 graden C. zodat er een korstje op komt.