Gepocheerde Eieren uit de Morvan


Ingrediënten:
100 gram gerookt borstspek - 1 wortel - 2 sjalotten - 120 gram boter - 5 dl rode wijn - 1 bouquet garni - 4 eieren - 4 sneden - witbrood 4 plakken gerookte ham - 15 gram bloem - zout, peper

Bereiding:
Snij het spek in juliënne. Schil de wortel en de sjalotjes. Hak de sjalotjes en snij de wortel in brunoise. Verhit 35 gram boter in een pan en bak hierin de spekjes, de wortel en de gehakte sjalotjes. Als het kleur krijgt voegen we de wijn en het bouquet garni toe. Geef er zout en peper bij en laat het 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Bereid de eieren als in Gepocheerde Eieren maar pocheer ze in de pan met de wijn. Houd ze warm. Sauteer de plakken ham in 70 gram boter snel bruin en houd ze warm. Bak in dezelfde boter de sneden brood bruin. Maak van de rest van de boter en de bloem een beurre manié. Passeer de wijn en werk er de beurre manié door. Zet de sneden brood op een voorverwarmde schaal, leg er een plak ham op, daarop een ei en geef er wat saus over. Serveer meteen.