Gepocheerde Eieren à la Hussarde


Ingrediënten:
4 eieren - 200 gram gekookte ham - 80 gram boter - 3 uien - 4 tomaten - 1 wortel - peterselie - zout, peper - 120 gram gerookt borstspek - 20 gram bloem - 3 dl bouillon - 1 dl madera - 1 eetlepel tomatenpuree - tijm - laurier - olie

Bereiding:
Snij de bovenkant van de tomaten en maak ze leeg. Laat ze verder uitlekken. Snij het spek in brunoise. Schil een ui en hak die fijn. Schil de wortel en snij ze in brunoise. Smelt 50 gram boter in een pan. Voeg het spek toe, de ui en de wortel en wat tijm en laurier. Sauteer dit een beetje aan en als het bruin begint te worden voeg dan de bloem toe en laat deze kleur krijgen. Voeg dan de bouillon toe en laat het 20 minuten zachtjes koken. Droog de tomaten af en zet ze in een ovenschaal die met wat olie is besprenkeld. Schuif de schaal in een oven van 200 graden C. en laat ze daar 20 minuten. Schil ondertussen de uien, snij ze in plakjes en sauteer ze in de rest van de boter totdat ze kleur krijgen. Was wat peterselie en hak die fijn. Snij de ham in brunoise. Bereid de eieren als in Gepocheerde Eieren. Passeer nu de saus, voeg de tomatenpuree toe en de madera. Voeg er ook de ham bij, breng ze op smaak met peper en zout en laat nog een minuutje koken. Haal de tomaten uit de oven en zet ze op een voorverwarmde schaal. Leg op elke tomaat een gepocheerd ei. garneer deze met de gebakken uiringen. Geef de saus met de ham midden op schaal, strooi er peterselie over en serveer.