Gemarineerde Tournedos Vendôme


Ingrediënten:
4 tournedos - 150 gram boter - 2 wortels - 2 uien - 1 teentje knoflook - 1 dl witte wijn - laurier - tijm - rozemarijn - 1/4 dl olie - 1/4 dl azijn - 50 gram bloem - aalbessengelei - 4 sneden brood - zout, peper - 2 dl bouillon

Bereiding:
Schil wortel en uien en snij ze in ringen. Schil de knoflook en pers die uit. Leg op de bodem van een pan wat groenten, hierop de tournedos en daarop de rest van de groenten met een blaadje laurier, een takje tijm en wat rozemarijn. Geef er ook peper over en de knoflook. Voeg nu de witte wijn toe, de olie en azijn. Laat de tournedos minstens 24 uur marineren. Maak dan de saus. Smelt 50 gram boter, voeg de bloem toe en maak een blanke roux. Verdun deze met het vocht van de marinade en de bouillon. Laat ze op zacht vuur tot de helft reduceren. Snij rondjes uit de sneden brood en maak er croutons van. Sauteer de tournedos 3 minuten aan elke kant in de rest van de boter. Zet de tournedos op de croutons, klop de aalbessengelei door de kokende saus, breng deze eventueel op smaak met peper en zout en schenk ze over de tournedos.