Gemarineerde Koteletten


Ingrediënten:
4 karbonades - 1/2 dl olie - 1/2 citroen - 1/2 dl witte wijn - 1 teentje knoflook - 1 ui - 1 sjalotje - 1 koffielepel mosterd - worcestersaus - zout - peper - tijm - 100 gram boter

Bereiding:
Leg de karbonades in een pan. Giet er de olie over, het sap van de halve citroen, een flinke scheut worcestersaus en de witte wijn. Geef er zout en peper over en wat tijm. Laat ze zo twee uur marineren. Draai ze enkele keren om. Smelt 50 gram boter in een pan. Laat de karbonades uitlekken en droog ze af met keukenpapier. Als de boter heet is laten we de karbonades aan beide kanten snel bruin sauteren , geven er zout en peper over en laten ze op zacht vuur nog een kwartier sauteren. Maak gedurende deze tijd de ui en sjalot schoon en hak ze fijn. Smelt 50 gram boter in een andere pan, fruit hierin ui en sjalot lichtbruin en geef er daarna enkele lepels marinade bij. Laat 5 minuten sudderen. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm in een voorverwarmde serveerschaal. Geef het uienmengsel bij de braadboter, voeg er het lepeltje mosterd bij en laat even koken. Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel. Schenk de saus over de karbonades en serveer.