Gele en wilde rijstsalade

(4-6 personen)

250 gr witte en wilde rijst
1 eetlepel koenjit/kurkuma
11/2 dl kokosmelk/santen
zout, peper
1 theelepel serehpoeder
1 kruidnagel
40 gr gepelde pistachenootjes
het sap van 1 citroen
1 limoen in schijfjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 grote rode ui in ringen

Breng water aan de kook.
Vermeng de rijst in een pan met de koenjit, kokosmelk, zout, peper, sereh en kruidnagel, voeg kokend water toe tot de rijst 21/2 cm onder staat en breng het opnieuw aan de kook.
Laat de rijst op zacht vuur in ± 20 minuten gaar worden. Laat afkoelen en verwijder de kruidnagel.
Schep de pistachenootjes, het citroensap, de olie en de koriander door de afgekoelde rijst en garneer met de ringen ui en schijfjes limoen.