Gehaktballen met paprika-yoghurtsaus

500 gr gehakt
zout, peper
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
4-6 eetlepels broodkruim
1 ei
1 ui
2 grote rode paprika's
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 dl gezeefde tomaten (uit blik)
1/2 theelepel suiker
11/4 dl yoghurt
1 eetlepel bieslook

Maak het gehakt aan met zout, peper, tijm, paprikapoeder, het broodkruim en het losgeroerde ei (voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe).
Vorm hier ± 20 balletjes van en bak die in een wok rondom bruin.
Fruit nu de gesnipperde ui en de kleine stukjes paprika mee en laat ± 10 minuten braden.
Voeg 1 dl kokend water toe en schep de gezeefde tomaten door het mengsel.
Breng het gerecht op smaak met wat knoflook, zout, peper en suiker en laat alles nog 10 minuten zachtjes doorsudderen.
Roer er vlak voor het opdienen de yoghurt door en neem de wok dan direct van het vuur.