Ingrediënten:
8 venkelknollen – 70 gram boter – 100 gram geraspte kaas – 1 ui – zout, peper – 50 gram bloem – 2 eetlepels azijn – 1 eidooier – 1/2 liter béchamelsaus

Bereiding:
Meng de bloem met 6 eetlepels koud water. Voeg de azijn erbij en 20 gram zout. Roer het goed dooreen en schenk er dan 2 liter water bij. Breng het aan de kook. Maak de venkelknollen schoon, gooi ze in het kokende vocht en laat ze 40 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen de béchamelsaus. Voeg van het vuur af de losgeroerde eidooier toe aan de saus en 3/4 van de geraspte kaas. Meng goed. Smeer een ovenvaste schaal ruim in met boter. Laat de venkelknollen goed uitlekken en leg ze op de schaal. Geef er de béchamelsaus over. Smelt de rest van de boter en schenk ze over heel de schaal. Geef hier de rest van de geraspte kaas over en laat 15 minuten gratineren in een oven van 200 graden C. Serveer het in de ovenschaal.