Gefrituurde Escargots


Ingrediënten:
24 slakken - 1 dl melk - 5 eetlepels bloem - 2 eetlepels olie - 2 eetlepels witte wijn - peterselie - zout, peper - 2 teentjes knoflook

Bereiding:
Laat de escargots uitlekken en droog ze goed af met keukenpapier. Verhit de friteuse tot 175 graden C. Dompel de slakken een voor een in de melk, en rol ze dan door de bloem. Dompel de slakken in de hete friteuse en laat ze gedurende 1 minuut bakken. Zet de oven op 160 graden C. Laat de escargots uitlekken en schik ze in pyramidevorm op een schaal. Bewaar deze voor in de open oven. Verwarm de olie in een pannetje, hak knoflook en wat peterselie, voeg ze bij de olie, laat ze bakken, maar niet kleuren.Na enkele minuten voegen we de wijn toe en laten nog even koken. Schenk deze saus over de escargots en serveer. Geef er vers stokbrood bij.