Geflambeerde ananas

3 eetlepels geraspte kokos
1 ananas
3 eetlepels boter
3 eetlepels lichte basterdsuiker
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
4 eetlepels rum

Rooster de kokos in een droge wok lichtbruin en laat hem op een bord afkoelen.
Halveer de ananas in de lengte en snijd elke helft in 4 parten.
Snijd het vruchtvlees van de schil los, snijd de harde kern weg en snijd de ananasparten in plakken van ± 1 cm dik.
Verhit de boter in de wok, roer de suiker erdoor en laat die oplossen.
Schep de plakken ananas in de wok en roerbak ze op matig vuur ± 5 minuten.
Bestrooi ze met het kruidnagelpoeder en schep de ananas nogmaals om.
Schenk de rum in de wok en warm die 10 seconden mee, zodat de alcohol net begint te verdampen.
Steek de alcoholdamp aan en strooi er, als de vlammen zijn gedoofd, de kokos over.
Serveer met vanilleroomijs.