Gâteau Battu

Ingrediënten:
200 g bloem
3 eieren
125 g boter
3 eetlepels suiker
1 theelepel zout
20 g verse gist

Bereiding:
Maak een kuil in de bloem, voeg hier twee hele eieren aan toe, de eierdooier van het derde ei, de zachtjes gesmolten boter (laat deze niet bruin worden), de suiker en het zout.
Meng alle ingrediënten en kneed het deeg goed door elkaar, voeg de gist toe die u vooraf in een beetje water of melk heeft verdund.
Klop het derde eiwit stijf en voeg het toe aan het deeg.
Giet alles in een ingevette bakvorm en laat het deeg op een warme plaats rijzen.
Als het deeg goed is gerezen, bakt u de taart 35 minuten 170°

Lekker als nagerecht met een lepel vruchtencoulis of jam en een bolletje ijs, ook heerlijk smaakt bij de koffie of thee.
De naam slaat op de bereiding, die inderdaad het beste gaat zoals de naam het aangeeft: gewoon met de hand.