Garniture à l'Albigeoise


Ingrediënten:
400 gram aardappels - 60 gram gekookte ham - 4 tomaten - 250 gram champignons -1 ui paneermeel - peterselie

Bereiding:
Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de aardappels, kook ze, maak er puree van voor aardappelkroketten. Snij de ham in kleine brunoise en meng deze met de aardappelpuree voor u de kroketten maakt. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Schil de ui en hak die fijn. Sauteer in wat boter de champignons en ui totdat alle vocht verdampt is. Geef er zout en peper over. Meng er wat paneermeel door en de gehakte peterselie. Snij een kapje van de tomaten. haal ze leeg en vul ze met het champignonmengsel. Zet ze in een beboterde ovenschaal 20 minuten in een oven van 180 graden C. Bak de aardappelkroketten in een friteuse van 180 graden.

Saus:
Demiglace met wat tomatenpuree.

Toegepast bij: Vlees.