Ingrediënten:
4 kleine tomaten – 4 grote champignons – 50 gram champignons – 1 ui – peterselie -1 dl witte wijn – 30 gram mie de pain

Bereiding:
Zet de kleine tomaten in een beboterd ovenvast schaaltje. Geef er zout en peper over en kruis de bovenkant met een mes in. Zet ze 15 minuten in een oven van 180 graden C. Maak de champignons schoon. Haal de stelen uit de grote champignons en hak ze, samen met de overige 50 gram klein.Schil de ui en hak die fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Zweet de ui in wat boter glazig, voeg de gehakte champignons erbij en laat sauteren totdat alle losgelaten vocht verdwenen is. Geef er nu de peterselie bij en 1 dl witte wijn. Laat het geheel reduceren maar geef er, voordat dat gebeurd is, het mie de pain bij. Vul met dit mengsel de grote champignonhoeden en zet ze in een beboterd vuurvast schaaltje 15 minuten in een oven van 180 graden.

Saus:
Provençaalse saus.

Toegepast bij: Vlees.