Garniture à la Lyonnaise


Ingrediënten:
5 grote uien - 150 gram gemengd gehakt - 400 gram aardappels - 2 dl demiglacesaus - 1 dl azijn - 1 dl witte wijn

Bereiding:
Schil de uien. Hak er een fijn en sauteer deze in wat boter totdat ze kleur krijgt. Deglaceer ze met de azijn en de wijn en laat het tot 1/3 inkoken. Meng het met de demiglace. Haal de andere vier uien uit en laat een wand staan. Hak hetgeen uit de uien gehaald is fijn, zweet het in wat boter glazig en meng het met het gehakt. Breng dit met zout en peper op smaak. Sauteer het gehakt los in wat boter. Vul er de uien mee. Zet deze in een ovenvaste schaal 20 minuten in een oven van 200 graden C. Schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

Toegepast bij: Vlees.