Ingrediënten:
3 dl bierbeslag – 2 dl flensjesbeslag – 800 gram spinazie – 1 stel kalfshersenen – paneermeel 500 gram schorseneren
Bereiding:
Leg de hersenen 1 uur in water en laat ze uitwateren. Ververs het water enkele keren. Pocheer ze dan gedurende twee minuten in gezouten water. Haal de vliezen weg en sauteer ze even in wat boter. Snij het kapje van de tomaten, haal ze leeg en vul ze met de hersenen. Geef er paneermeel over en een klontje boter. Zet ze in een beboterde ovenschaal 20 minuten in een oven van 200 graden C. Maak de schorseneren schoon. Snij ze in stukken van gelijke grootte (4 cm) en sauteer ze in wat boter gaar. Was de spinazie en kook deze tien minuten met aanhangend water.
Laat ze goed uitlekken en hak ze fijn. sauteer vier dunne flensjes. Besmeer die met de goed droge spinazie. Rol ze op en snij ze in stukken van 4 cm. Doop die in het beslag en bak ze op het laatste moment in een friteuse van 180 graden C.
Saus:
De braadjus.
Toegepast bij: Grote stukken vlees.