Gambas met pikante tomatensalsa

(Garnalen in gekruide tomatensaus)

2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngesnipperde ui
1 fijngehakt of geperst teentje knoflook
1 theelepel bloem
2 theelepels paprikapoeder
5 eetlepels tomato frito (Heinz, pakje)
2 dl witte wijn
1 visbouillontablet
1 theelepel chilipoeder
tijm naar smaak
1 laurierblaadje
1 eetlepel fijngehakte peterselie
peper
een snufje suiker
250 gr gepelde garnalen (liefst niet te klein)

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook daarin tot de ui glazig is.
Roer er dan de bloem en het paprikapoeder door en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de garnalen en de peterselie.
Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes pruttelen.
Deze saus kunt u van tevoren klaarmaken; dit komt de smaak zeer ten goede.
Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan of in een wok tot de damp eraf slaat.
Doe de garnalen erin en roerbak ze op hoog vuur ± 1 minuut.
Voeg de tomatensaus aan de garnalen toe en laat het geheel nog 4-5 minuten zacht koken.
Doe er als laatste de peterselie bij.
Serveer warm of op kamertemperatuur met vers stokbrood.

U kunt de garnalen ook vervangen door bijvoorbeeld inktvisringen of een visfilet die stevig blijft, zoals zeeduivel of makreel.