Forel Montgolfière


Ingrediënten:
4 forellen - 50 gram champignons - 150 gram boter -50 gram wortel - 50 gram knolselderij - 1 citroen - zout, peper - bouillonblok

Bereiding:
Maak de vissen schoon en droog ze af. Maak de groenten schoon en snij ze in brunoise. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Kook deze even in water met wat citroensap en zout. Kook de kleingesneden groentes in wat bouillon van een blokje. Maak vellen alufolie klaar om de forellen te verpakken. Als het kan alle vier forellen in een pak. Beboter het alufolie. Leg in het midden nog een extra klontje boter. Bestrooi de vissen met zout en peper. Doe wat boter in de buikholte en leg ze op het alufolie. Verdeel groenten en champignons over de vissen. Vouw het folie goed dicht, zodat geen lucht kan ontsnappen. Plaats het alufolie in een braadslee met gesmolten boter en zet deze op het vuur totdat er een ballon ontstaat. Daarna gaat de zaak nog 6 minuten in een oven van 220 graden C.